tisdag 28 oktober 2008

For ever-ever?

Haha, Caroline, jag kollade nyss på videon till "For ever? For ever-ever?". Hehe.

Jag har eventuellt hittat ett element också. Vilket borde jag ha: olje eller el-element? Det som går på el kostar dubbelt så mycket som det på olja. Men det är ju lättare och tror jag, bättre med el? I så fall får jag köpa det på fredag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

El-elementet värmer en el-stav eller tråd, det finns med fläkt eller utan fläkt. Den med fläkt värmer upp rummet fortare än den utan(ska du ha med fläkt lysna på den först, de är inte ljudlösa alla gånger). El-element gör så luften käns torrare (Bra eller dåligt en smaksak). Olje-element har en el-stav som värmer oljan i elementet som i sedan värmer luften. Olje-elementet värmer upp rummet långsammast, men när rummet väl är varmt har ju tiden ingen betydelse. Olje-elementet uppfattar man som det ger en något jämnare temperatur.
Kram

Jennika sa...

Så vilket borde jag köpa? Jag vill helst ha det billigaste. Och om jag köper oljan, vart får jag tag i själva oljan då?
Vad skulle du köpt?
Räcker det inte med en vanlig motorvärmare? Om de är billigare?

Anonym sa...

Det är viktigt att elementet har termostat.
El-element med tystgåendefläkt anser jag är bäst, fläkten sprider värmen bra i rummet.
Olje-elementet har olja i sig, ska ej fyllas på eller köpas separat. oljan används som värmebuffert, elementet är varmt hela tiden även när termostaten stängt av elen.
Jag tycker du ska köpa den billigaste med termostat.
Termostat= ratt för inställning av rumstemperatur.
Idag är morsan i Ullared och sedan ska hon gå i ett fackeltåg till minne av Backabrandens offer, det är 10år sedan branden i dag 63 ungdomar dog. Hon har bara jobbmobilen idag